Roope söi eilen niin huonosti, että päätin tänään juoksuttaa koiria oikein kunnolla. Lunta on jo jonkin verran maassa, mutta kyllä se potkupyörä vielä kulkee...

Alku meinasi mennä ihan pelleilyksi, kun Roope oli yli-innostunut ja alkoi pöllyttää Peppiä kesken kaiken. Pyörässä ei riittänyt pito ja minäkin päädyin maahan. No, oli ainakin pehmeä lasku. Sitten jatkettiin vähän aikaa paremmassa järjestyksessä, kunnes Roope olisi halunnut metsälenkille ja sitten hirvenjälkiä piti lähteä seuraamaan. Alku ei siis todellakaan vaikuttanut hyvältä.

Matkaa jatkettiin kuitenkin eteenpäin. Olin päättänyt mennä kauemmas kuin aiemmin, jos koirat ei näytä väsyvän. Hyvin ne juoksivat tasaisesti eteenpäin. Sen jälkeen kun käännyttiin takaisin, aloin laulaa joululauluja! Koirat vetivät niin rauhassa ja sovussa ja maisema oli kauniin valkoinen, että tuli aivan jouluinen olo! Ihan kuin olisin ollut rekiretkellä. Loppumatka kotiin meni tasaisen rauhallisesti. No, lopussa Roopella riitti vielä energiaa pariin spurttiin, mutta eteenpäin mentiin koko ajan.

Kotona syötiin sitten kinkkua, jonka sain paistettua viime yönä. Piste iin päälle! (vähän turhan suolaista minun makuuni, mutta koiria ei näyttänyt haittaavan yhtään) Voisin väittää, että koirat ovat tällä hetkellä aika onnellisia.