Mun piti lopulta vaihtaa aamulenkin reittiä, kun jänöjussit villitsivät koirat aivan täysin. Koirat oikein ennakoivat, että tuolla nähtiin kerran jänis, tuolla se oli! Viikonloppuisin, kun ollaan kävelyllä myöhemmin, ei jänikset olleet paikalla. Ei se koirien kiskomiseen juuri vaikuttanut. Viikolla taas jäniksiä oli parhaimmillaan viisi ja se oli kyllä liikaa! Haukuin niitä tyhmiksi, kun eivät lähteneet karkuun. Totuus paljastui viikonloppuna. Päästin Roopen näyttelymenestyksen kunniaksi vapaaksi juoksemaan. Siitä se tykkäsi ja paineli pellon kautta metsään. Me odoteltiin pellonreunalla Pepin kanssa. Kohta sieltä metsästä tuli jänis. Se jäi seisomaan takajaloilleen pellolle. Peppi vinkui ja pomppi. Jänis ei ollut moksiskaan. Vähän ajan kuluttua Roope juoksi tietä pitkin meidän takaa. Jänis painui kyyryyn. Ne tietää, milloin koira on kiinni! Ilmankos ne on niin nenäkkäitä.

Peppiä ei voi irti päästää. Se ei tule takaisin! Tulee se kotiin, mutta omia aikojaan. Roope pysyy porukassa. Peppi on myöskin niin riistaviettinen, etten halua laskea sitä tappamaan kaikkea vastaantulevaa. Onhan se kiellettyäkin. Täällä maalla tosin tehdään paljonkin lainvastaista: poltetaan kaikenlaista roskaa huonekaluista autonrenkaisiin ja ajellaan moottorikelkalla tietä pitkin. On tehnyt monta kertaa mieli käräyttää näitä tyyppejä, mutta kannattaa olla hiljaa, jos mielii pitää koiraa irti.

Roopen veli oli saanut viikonloppuna toisessa näyttelyssä ensimmäisen sertinsä. Komeita veljeksiä! Aika hienoa.

Tajusin lauantaina, että Roopella on jokin erityinen rakkaus pikkutyttöihin. Ei se pojista niin hirveästi innostu. Muutama poika kävi sitä rapsuttamassa ja Roope oli ihan rauhallinen eikä hyppinyt yhtään. Meidän takana katsomossa oli sitten perhe pikkutytön kanssa näyttelyä seuraamassa. Sen perään Roope itki ja pomppi aivan hassuna! Roope rauhoittui vähän ajan kuluttua. Sitten tytölle tuli jotain erimielisyyttä vanhempien kanssa ja alkoi itkeä. Roope aloitti oman riehumisen uudestaan! Vanhemmat selostivatkin tytölle, että "koira tahtoo puolustaa sinua". Suloista. Tyttö rauhoittuikin todella nopeasti.