Aamulla minuun iski ihme siivousvimma. Siivosin kaksi keittiönlaatikkoa ennen kun lähdin koirien kanssa aamulenkille. Ei siihen kauan mennyt. Pitkään olinkin kyllä ajatellut tekeväni sen. Meinasin kirjoittaa jo facebookiin, että kevätaurinko saa minut tekemään hassuja. Mikähän sai minut ensin katsomaan toisten kirjoituksia ja totesin ihastukseni kirjoittaneen omasta hiihtolenkistä juuri niillä sanoilla kuin minäkin aioin! Jäi kirjoittamatta.

Lähdin koirien kanssa metsään ja päästin koiruudet irti. Tällä kertaa ne eivät jääneet tutkimaan pellolla jälkiä vaan ne lähtivät täyttä laukkaa pois. Kävelin rauhassa perässä kunnes ura päättyi ja koirien jäljet veivät metsään. Jäin odottelemaan juurakolle ja istuin nauttimaan auringosta. Olipa muuten vaikeaa istua hiljaa ja rauhassa! Tajusin, että en ole osannut aikoihin rentoutua muuta kuin juuri ennen nukkumista ja aamulla herätessäni. Muun ajan päivästä olen levoton ja yritän touhuta jotain. Annoin auringon tehdä tehtävänsä ja hetken taistelin vastaan halua liikkua. Muistelin, kuinka joskus lapsena aina keväisin nautin auringosta ja tunsin, kuinka se latasi minuun hyvää oloa ja energiaa. Onnistuinkin. Jossain vaiheessa tajusin kuulevani kaukaisia moottorin ääniä. Ne olivat kuuluneet jo jonkin aikaa ilman, että olisin varsinaisesti tajunnut sitä.

Istuminen auringossa oli mukavaa siihen asti, kun takamukseni alkoi palella. Aloin jo huolestuakin, kun koirista ei kuulunut mitään. Lopulta karjaisin "takaisin" ja aloin lähteä itse takaisin. No, eihän mun laiskurit tietenkään tulleet samaa reittiä takaisin. Ne olivat lähteneet kohti meidän rekiuria. Arvasin onneksi oikein ja löysin ensin Pepin. Sitten menin lähimpään taloon kyselemään, ovatko nähneet Roopea. Vähän ajan päästä sekin tuli sinne pihaan. Menihän siltä kauemmin aikaa, kun se oli reppana aivan läkähtynyt ja kuumissaan.

Minun pitäisi harjoitella näköjään tuota rentoutumista ja hiljentymistä. Ensin vaihdan kuitenkin tämän blogin pohjan. Minua on alkanut ärsyttää nämä kirkkaat iloiset värit, jotka tähän valitsin tarkoituksella piristämään minua. En ole enää sillä tuulella. Olen sumussa. En enää tiedä, mitä haluan. En oikeastaan halua mitään. Haluan vain istua auringossa. Haluan olla onnellinen. Edes hetken. Sumu päässäni estää sen.