Tein pari päivää sitten pitkästä aikaa beckin masennustestin: sain 17 pistettä. Se viittaa lievään masennukseen (muistaakseni 10-19). 9 pistettä olisi terveen puolella. Viimeksi joskus keväällä sain noin 32. Yli 30 viittaa vakavaan masennukseen.

Viime syksynä sain parhaimmillaan 15 pistettä. Syksyllä käyn toiveikkaaksi, keväällä luuloni romahtavat. Minun täytynee jarruttaa NYT. En saa päästää enää itseäni liian toiveikkaaksi. En saa ryhtyä liian toimeliaaksi. Kenties tämä murtuma tulikin siinä mielessä oikeaan aikaan. Se pakotti minut pysymään aloillani kotona. Se antoi harkinta-aikaa töihinmenon suhteen. Tai lähinnä kyse on neuvotteluista sen suhteen, mitä minulle korvataan. Omalla kustannuksellani en aio käydä 150km:n päässä opettelemassa uutta. Jos se on Eviran tarpeisiin sopivaa, että olisin pätevä sijainen, niin maksakoon siitä pätevöittämisestä!

Enää en kaipaa peseytymistä tai puhdasta paitaa. Kaipaan ainoastaan sitä, että voisin öisin kääntyillä ja vaihtaa asentoa. Nyt herään parin tunnin välein liikkumisen tarpeeseen ja joudun nousemaan ylös, kun se on ainoa liikkumisvaihtoehto. Sanoisin, että olen melko huonosti nukkunut ja minua väsyttäääääääää.