Eilen päätin vain reippaasti olla menemättä kouluun, kun meillä oli vain puolikas päivä. Ilmoitin asiasta ja eiköhän se ole sillä selvä. Muutkin ovat vain päättäneet etteivät mene parin tunnin takia paikalle, joten kyllä mullakin on oikeus tehdä niin! Tänään ope olikin kipeä ja huomenna ei tarvi mennä ollenkaan. Oikein hyvä! Sopii vallan mainiosti. Tein kovasti töitä tänään, vaikka olikin hälinää taustalla. Otin soittimen mukaan ja kuuntelin omaa musiikkia! Niin on näyttänyt yksi toinen nainen tehneen jo kauan. Itse asiassa tarvitsin sitä vain pari tuntia sillä hölisijät lähtivät jo ennen ruokataukoa pois. Toiset ne eivät keskity kouluun ikinä.... No, ei kuulu mulle.

Menen torstaina keskustelemaan kunnallisen elinkeinoasiamiehen "vastineen" luo liikeideastani ja toivon saavani sieltä parempia ja terävämpiä huomioita kuin tuolta opettajalta. Sen vuoksi halusinkin liiketoimintasuunnitelmaani työstää tänään vaikka se enimmäkseen on aika valmis. Tuleehan sitä koko ajan jotain ajatustyötä tehtyä ja parempia yksityiskohtia kehittyy.

Väsyttää aivan tolkuttomasti. Menin kuitenkin ilmoittautumaan yhdelle navettaretkelle parin viikon päästä. Se kestää koko päivän ja alkaa varhain aamulla. Kyllähän yhden unettoman yön aina kestää... Ehdin sitten bussimatkan aikana nukkua tai ainakin torkkua, kun en osaa liikkuvassa ajoneuvossa nukkua. Sama se, onko väsynyt vai tolkuttoman väsynyt vai täysin vetämätön. Johan tätä olotilaa oon sietänyt pakon edestä vuosia... Jotenkin tuohon tyylin yritin itselleni asiaa perustella. Sitäpaitsi minä todella haluan sinne retkelle! Siellä mennään Valamon luostariin syömään! Olen aina halunnut siellä käydä ja nyt on mahdollisuus vaikka vain lyhyen hetken.