Vein eilen koirat tunnin lenkille metsäautotietä pitkin. Roope juoksi  vapaana. Sitten laitoin koirat autoon ja vein luut valmiiden verijälkien päähän. Ei olisi kannattanut. Alkoi sataa juuri kun olin vienyt luut paikoilleen ja ilma oli lämpötilaan nähden tosi hiostava. Roopella oli siis tosi kuuma.

Roope pääsi ensin jäljelle. Ei sitä kiinnostanut ollenkaan. Jotenkin sain sen menemään oikeaan suuntaan ja luu löytyi. Ei sekään kiinnostanut. Mieliala oli vähän matalalla mutta luotin sitten Peppiin. Sehän tuli innoissaan, kun tiesi mitä tehdään. Se nuuski alkua, meni metrin ja pissasi! Sitten se siirtyi pois jäljeltä etsimään parempaa jälkeä. Yritin monta kertaa houkutella sitä jäljelle ja välillä kävin takaisin alkupisteessä. Ei auttanut. Lopulta annoin Pepin mennä minne se halusi. Se haki minun tuoreet jälkeni ja vei minut luun luokse sitä reittiä, mitä olin sen sinne vienyt. Hyvä suoritus, mutta miksi verijälki ei kelvannut? Joko se hermostuttaa Peppiä edelleen tai sitten sateen vuoksi se ei haistanut koko jälkeä. Satoi, kun sen tein. Jostain luin, että sade voi lukita hajut. Jätin sitten merkit paikalleen ja käydään toiste se jälki, kun on kuivaa. Tuli kuitenkin tosi masentunut olo. Hirveä vaiva ja melkein turhan takia.

Tänään Peppi oli lenkillä tosi vaisu. Reppana on syönyt liikaa luita ja sillä on ummetus! Sen siitä saa, kun syö omien lisäksi Roopenkin luut. Eiköhän se paraffiiniöljyllä ala paska liikkua. Hyvä puoli tässä vaisuudessa oli se, että Peppi ei karannut mihinkään kun laskin sen irti tänään lenkillä. Luotin juuri siihen. 

Koulussa tehtiin tänään kirjanpitoharjoituksia. Kuulostaa tosi kuivalta, mutta se oli loppujen lopuksi ihan valaisevaa. Tajusin lopultakin monta asiaa, jotka luentojen perusteella olivat aivan hämärän peitossa. Meidät jaettiin kahteen ryhmään. Toinen porukka oli aivan pihalla ja he kävivät minun papereista katsomassa ratkaisut. Huvitti aika lailla. Meidän porukka teki hiljaa töitä ja sattumoisin me kaikki olimme perillä siitä, mitä teimme.  Toiset vain odottivat, että joku muu kertoo valmiit vastaukset. Ihan mielenkiintoinen lähtökohta yrittäjyyteen!